top of page

WZC Sint-Lenaartshof

2015

juni

opdrachtgever: St-Lenaartsgoed bvba

ligging: Vaartkant Links 27, 2960 St-Lenaarts

oppervlakte: 8.470 m²

studie stabiliteit: Studie 10 bvba

studie technieken: Studie 10 bvba

veiligheidscoördinatie: Proyectum bvba

alg. aannemer: Wyckaert nv

aanvang: augustus 2013

website: sintlenaartshof.be

Nieuwbouw van een woonzorgcentrum met 110 woongelegenheden.

De uitgestrekte woonzorgsite, gebouwd op vroegere kleiputten, is ingebed in een groene omgeving en gelegen langs het Kanaal Dessel-Turnhout-Schoten, op wandelafstand van de dorpskern van Sint-Lenaarts. De campus biedt een waaier aan opvangmogelijkheden voor zowel actieve als zorgbehoevende senioren. De verscheidene woon- en zorgvormen kunnen naadloos op elkaar aansluiten en verzekeren de resident van een zorgeloze oude dag. De site omvat een WZC, een centrum voor kortverblijf met 10 kamers, het dagverzorgingscentrum Brug 9 en een groep van 46 assistentiewoningen. Alle gebouwen zijn met elkaar verbonden en liggen rond een groen middenplein.

Het WZC biedt 110 kamers voor permanent verblijf, waarvan 16 gekoppeld (voor 8 echtparen). Het gebouw, ingeplant aan de noordzijde van de site, is zodanig georiënteerd dat de woonvleugels noord-zuid zijn gericht waardoor elke kamer garanteerd bezonning heeft, in de ochtend zo niet in de namiddag. De zorgstraat waarop de diverse woonvleugels zijn geënt, is daarentegen oost-west gericht. Tussen twee belendende woonvleugels zijn er telkens binnentuinen voorzien die een buffer vormen tussen de tegenover elkaar liggende kamers.

Tussen de assistentiewoningen langs het kanaal en het rustoord is er een tunnel voor het verzorgend personeel ingeval van een oproep door een flatbewoner.

bottom of page