GAW Sint-Lenaartshof

2015

juni

opdrachtgever: St-Lenaartsgoed bvba

ligging: Vaartkant Links 27, 2960 Brecht

oppervlakte: 4.625 m²

studie stabiliteit: Studie 10 bvba

studie technieken: Studie 10 bvba

veiligheidscoördinatie: Proyectum bvba

alg. aannemer: Wyckaert nv

aanvang: augustus 2013

website: sintlenaartshof.be

Nieuwbouw van twee gebouwen met 24 en 22 assistentiewoningen langs het kanaal Turnhout-Schoten.

De uitgestrekte woonzorgsite, gebouwd op vroegere kleiputten, is ingebed in een groene omgeving en gelegen langs het Kanaal Dessel-Turnhout-Schoten, op wandelafstand van de dorpskern van Sint-Lenaarts. De campus biedt een waaier aan opvangmogelijkheden voor zowel actieve als zorgbehoevende senioren: het woonzorgcentrum met 110 kamers, een dagverzorgingscentrum voor 15 gasten. De verscheidene woon- en zorgvormen kunnen naadloos op elkaar aansluiten en verzekeren de resident van een zorgeloze oude dag.

De assistentiewoningen zijn gespreid over twee aparte residenties, onderverdeeld in verschillende types ifv de ligging en de grootte. Op alle verdiepingen zijn er ruime en klare leefruimtes met weids uitzicht en grote terrassen. Daarnaast is er de gezellige cafetaria “Bar 9” met eigen terras. Een compact volume is ingeplant thv de toegang in de zuidoostelijke hoek van de site waar de Vaartkant Links samenkomt met het fiets- en wandelpad langsheen het kanaal. Hier bevindt zich ook . Een tweede, langgerekt volume op kolommen strekt zich uit langsheen het pad met weids uitzicht over het kanaal. Alle flats zijn met zowel de leefruimtes als de slaapkamers zuidelijk georiënteerd en worden ontsloten via een meanderende binnengang met uitzicht over de site aan de noordkant. Elke woning beschikt over een terras dat perfecte privacy garandeert door de trapsgewijze schakeling van de opeenvolgende flats. Door het bouwblok op te tillen boven de wandeldijk zijn alle flats gegarandeerd van een prachtig uitzicht en ontstaat er onder het bouwblok een visuele link tussen binnenplein en vaart alsook een overdekte buitenruimte die plaats biedt om te parkeren. Beide assistentieblokken staan langs buiten in verbinding via galerijen.

© 2018 by Archipro

T: +32 (0)9 232 05 08 | E: info@archipro.be