top of page

WZC De Pastorij

2013

juli

opdrachtgever: Profilia bvba

ligging: Pastorijweg 2, 9450 Denderhoutem

oppervlakte: 10.005 m²

studie stabiliteit: Engitop bvba

studie technieken: Schoonackers bvba

veiligheidscoördinatie: Vinco Developments

alg.aannemer: Wyckaert nv

aanvang: november 2011

website: srliving.be

Zorgdorp De Pastorij, gelegen op wandelafstand van de dorpskern van Denderhoutem, is een ruim opgezette woonzorgcampus met een gevarieerd aanbod aan aangepaste woonvormen. Het geïntegreerde woonzorgcomplex langs de Pastorijweg omvat 69 woongelegenheden, 10 herstelverblijven alsook 24 ruime assistentiewoningen verdeeld over drie verdiepingen, die zodanig zijn opgevat dat ze kunnen worden opgesplitst tot twee volwaardige kamers mocht daar ooit behoefte aan zijn. Aanleunend aan zuidoostelijke kant van de site werden extra twee losstaande groepen van 9 en 22 assistentiewoningen gerealiseerd.

 

Het WZC zelf is gespreid over drie afdelingen waarvan één op het gelijkvloers voor personen met dementie. Niettegenstaande de integratie van beide woonvormen, functioneert zowel het WZC als de groep assistentiewoningen autonoom. Op het gelijkvloers van het WZC is er aan het onthaal, via het liftsas, toegang tot de assistentiewoningen ten behoeve van het facultatief verstrekken van ouderenzorg op verzoek van bewoners van de assistentiewoningen. Daarenboven staat cafetaria ‘De Plesj’ ook open voor de bewoners van de assistentiewoningen wat de sociale netwerkvorming van de bewoners bevordert. Aansluitend bij de polyvalente zaal ligt een groot overdekt terras met uitzicht over de achterliggende tuin.

 

Het gebouw is zodanig ingeplant dat een door Aquafin opgelegde ‘niet overbouwbare zone’ halverwege het terrein wordt gerespecteerd waardoor achteraan een ruime groenzone mogelijk werd, doorsneden door een kronkelend wandelpad rondom een vijver als uitbreiding van een bestaande poel.

bottom of page