top of page

Masterplan De Linde

2022

gefaseerd/in progress

opdrachtgever: WZC De Linde vzw

ligging: Schoolstraat 33, 9950 Waarschoot

oppervlakte: ----

aanvang: september 2005

Nieuwbouw groep van 30 AW, uitbreiding WZC met 49 wgh & polyvalente zaal, uitbreiding klooster met 16 AW & administratie

 

Deze permanent in ontwikkeling zijnde woonzorgcampus is een zeer omvangrijke site die een grote waaier aan woonvormen aanbiedt voor ouderen uit Waarschoot en omstreken. Al naargelang hun graad van zelfredzaamheid en/of zorgbehoevendheid kunnen de ouderen terecht in de GAW (Residentie De Zilverlinde), het kortvervlijf of het WZC De Linde.

Klooster + GAW
Momenteel zijn we in de uitvoeringsfase voor het slopen van het bestaande klooster en de vervangingsnieuwbouw ervan door 16 AW voor de zustergemeenschap die op lange termijn ook kan aangeboden worden aan ouderen die niet tot de zustergemeenschap behoren.

WZC met 158 wgh
De bestaande afdelingen bieden plaats aan in totaal 109 bewoners, voornamelijk fysiek zorgbehoevende ouderen. Het aanbod omvat een ROB voor 68 bewoners, een RVT voor 38 zwaar zorgbehoevende ouderen alsook een CVT voor drie residenten. De gelijkvloerse afdeling biedt plaats aan dementerende bewoners (26/109) voor wie extra omkadering en specifieke zorg nodig is. Begin 2018 werd het WZC uitgebreid met 49 extra woongelegenheden alsook een grootkeuken die de volledige zorgcampus kan bedienen.

CVK - centrum met 3 kortverblijven
Het centrum voor kortverblijf biedt plaats aan fysiek zorgbehoevende ouderen. Het WZC heeft 3 kamers ter beschikking waar thuiswonende ouderen tijdelijk kunnen verblijven, variërend van 7 tot max. 60 dagen na elkaar, en 90 dagen in 1 jaar (igv herstelperiode na hospitalisatie, vakantieperiode mantelzorger)

GAW met 30 flats
Residentie De Zilverlinde (2.721 m²) omvat 30 ruime en comfortabele flats, die zowel door koppels als alleenstaanden kunnen bewoond worden. Iedere flat is modern uitgerust en omvat een woonkamer, afgesloten berging, volledig ingerichte open keuken en slaapkamer met aangrenzende badkamer met douche en toilet. In de ondergrondse parking is een tweede berging per flat voorzien. Naast de individuele flats zijn er tal van gemeenschappelijke lokalen waar iedere bewoner vrij gebruik mag van maken: zonneterras, tuin, wassalon en de algemene ruimten van het WZC. Tussen de GAW en het WZC is er een tunnel voor het verzorgend personeel ingeval van een oproep door een flatbewoner.

uitvoeringsperiode: januari 2002 tot april 2003

bottom of page