GAW in Gentbrugge

2018

in progress

opdrachtgever: Ter Hovingen

ligging: MM - Campus Sint-Jozef, Kliniekstraat,

9050 Gentbrugge

oppervlakte: 123456789

Voorontwerp voor de groep van 47 assistentiewoningen, gespreid over de hoogste vijf bouwlagen boven de recent gerenoveerde polikliniek.

Qua variatie in het woonaanbod wordt voorzien in een mix van 1- & 2-slpk flats. De inkom is gesitueerd op het gelijkvloers, links van de onderdoorgang van het woonzorgcentrum Ter Hovingen. Direct rechts van het inkomsas bevindt zich het bureau van de woonassistent. Tegenover het inkomsas is er een ruime, vanaf het binnenplein toegankelijke fietsenberging.

 

Op de hoogste verdieping is het restaurant (ontmoetingsruimte) gesitueerd, aan de straatkant (gevel west), met uitzicht op het stadscentrum, met een ruim, inpandig terras. Aan de straatzijde bevinden zich ook op alle verdiepingen zithoeken.

Uitpandige private terrassen zijn lichte constructies (staal + hout) teneinde de belasting op de bestaande structuur tot een minimum te beperken. De structuur van de terrassen zou uit een staalconstructie bestaan, met trekstangen opgehangen en verankerd naar de achterliggende betonstructuur.

De gevel van de bovenbouw zou afgewerkt worden in een licht isolatiesysteem met als afwerking een mozaïk van dunne natuurstenen.

© 2018 by Archipro

T: +32 (0)9 232 05 08 | E: info@archipro.be