top of page

GAW De Oude Melkerij

2022

in uitvoering

opdrachtgever: Korian nv

ligging: Melkerijstraat, 2275 Gierle

oppervlakte: 1.510 m²

studie stabiliteit: Arch & Teco

studie technieken: Arch & Teco

veiligheidscoördinatie: VETO & partners nv

alg. aannemer: Willemen Construct nv

BREEAM-certificatie: BoPro

omgeving: ---

Ontwerpfase voor nieuwbouw van groep van 31 assistentiewoningen, WZC voor 44 bewoners en masterplan in het centrum van Gierle.

 

Ten behoeve van een kleinschaligere verschijningsvorm is ervoor gekozen om zowel te variëren in het aantal bouwlagen (1 tot 3) als qua inplanting tav de straat; daarenboven is het geheel opgesplitst in diverse bouwblokken met doorgangen en/of doorzichten naar de binnentuin.


Woningen worden ingeplant langsheen de Melkerijstraat en de Schoolstraat en kijken uit naar zowel de straat alsook naar binnentuin;  enkel  de cluster met 4 AW kijkt niet uit naar de straat maar op de binnentuin waardoor deze een meer afgebakend karakter krijgt. Deze inplanting zorgt voor ideale oriëntatie: zuidoost en zuidwest

 

Inkom woningen op gelijkvloers is gesitueerd langs straat, flats op verdieping daarentegen via gaanderijen langs de binnentuin. Keukens en leefruimtes zijn doorzonruimtes met uitzicht op zowel straat als op de binnentuin. Private terrassen en tuinen worden enkel aan de straatzijde voorzien. Igv gelijkvloerse woningen zijn er ook kleinere terrasjes aan de kant van binnentuin voorzien.

De kantoor van woonassistent ligt centraal aan de hoofdoorgang naar de groep van assistentiewoningen.

bottom of page