WZC Pniël

2016

september

opdrachtgever: Pniël vzw

ligging: Rusthuislaan 21, 2242 Pulderbos-Zandhoven

oppervlakte: 123456789

studie stabiliteit: Fraeye & partners

studie technieken: Boydens Engineering bvba

veiligheidscoördinatie: bouwbedrijf E.Dillen

alg. aannemer: bouwbedrijf E.Dillen

aanvang: oktober 2013

website: pniel.be

Uitbreiding rusthuis met gesloten afdeling 'Jokim' (15 woongelegenheden), kinesitherapie en restaurant.

Uitgaande van de behoefte aan extra woongelegenheden incl. aanverwante functies (kine/resto), houden de uitbreidingen direct verband met de bestaande zorginstelling en zijn er geenszins van los te koppelen.

De U-vormige gesloten afdeling (15 wgh) sluit aan de noordoost-kant aan bij de bestaande vijver mits tussenvoeging v/e terras; aan de zuidwest-kant sluit de afdeling aan bij de gangen van ‘Etam’ en ‘Bethel’ waardoor een gesloten binnentuin wordt gevormd die visueel in het verlengde ligt van het nieuwe zuiderterras. De vijver kan tevens dienen als bluswaterbuffer voor de brandweer en als overloop voor de regenwatertanks.

De kinesitherapie en de uitbreiding van het restaurant werden gerealiseerd thv de gesloopte rusthuisvleugel die initieel bij het restaurant aansloot.

Naar analogie met de bestaande gebouwen werden de uitbreidingen, muv personeelsruimtes in de kelder, volledig gelijkvloers gerealiseerd waardoor de visuele impact op de landelijke omgeving beperkt blijft.

© 2018 by Archipro

T: +32 (0)9 232 05 08 | E: info@archipro.be