Studentenhuisvesting

Savaanhuis & Jeruzalemhuis

2011

augustus

opdrachtgever: Vorm Ontwikkeling bv

ligging: Savaanstraat/Jeruzalemstraat, Gent

oppervlakte (bruto): 5.031 m²

studie stabiliteit: Stedec-Dexco nv

studie technieken: Studiebureau Van Reeth

veiligheidscoördinatie: VETO & partners

alg. aannemer: Decorteam Meuleman nv

Het gebouwencomplex is georganiseerd aan weerszijden van een binnenkoer en aldus toegankelijk via twee straten. Het programma omvat 119 kamers voor studenten van de Arteveldehogeschool. De binnenkoer is via de Jeruzalemstraat toegankelijk voor fietsers en wagens die gestald kunnen worden in de ondergrondse parking.

Savaanhuis

Het Savaanhuis is resultaat van de verbouwing van de voormalige kantoren van de Regie der Gebouwen die gevestigd waren in twee architecturaal onderscheiden bouwblokken:

  • 18° eeuws herenhuis waarvan enkel de voor- en achtergevel, de dragende binnenmuren en de houten dakstructuur authentiek zijn

  • 20° eeuws pand, gebouwd als kantoor, dat functioneel een geheel vormt met het vroegere herenhuis

Jeruzalemhuis

Dit studentenhuis ontstond na de verbouwing van de voormalige conciërgewoning en garageboxen alsook door de realisatie van een nieuwbouw thv het braakliggend peerceel. Ondanks de functionele integratie met de vroegere conciërgewoning, onderscheidt de nieuwbouw zich architecturaal qua vorm, kleur en materiaal.​

© 2018 by Archipro

T: +32 (0)9 232 05 08 | E: info@archipro.be