februari 2006

oplevering

opdrachtgever: Culturele & Sociale Werken St-Vincentius vzw

ligging: Heiendestraat 2 - 9160 Lokeren

Het project omvatte de uitbreiding van de bestaande school met een vrijstaande nieuwbouw voor 2 klaslokalen op het gelijkvloers en 1 sportzaal op de verdieping.

Er is geopteerd voor een gebouw dat zich vormelijk nadrukkelijk onderscheidt van de bestaande gebouwen, m.a.w. architecturaal een afzonderlijke entiteit vormt door o.m. een strakke stereometrie (hedendaags ogend, balkvormig volume met licht hellend lessenaarsdak aflopend in de richting v/d terreingrens) alsook een apart kleur- en materiaalgebruik (rode baksteen, rood gevoegd / dakbedekking uit zink met staande naad). Anderzijds is het parement naar analogie met de bebouwde omgeving voorzien in handvormgevelsteen.